Farmona
Menu a'la carte i karta win

Menu a'la carte i karta win

JEDZENIE/DSC_0317.jpg
JEDZENIE/DSC_0168_1.jpg

kilka słów od szefa kuchni

Sztuka gotowania to ciągła podróż i eksploracja nowych aromatów.
To połączenia różnych tekstur i smaków pozornie do siebie nie pasujących, jednak w całości tworzących coś niezwykłego i egzotycznego.
Chcielibyśmy przybliżyć Państwu nowatorskie podjeście do sztuki gotowania.


Zapraszamy do tej kulinarnej podróży przez smaki świata razem z Restauracją Magnifica.

Pobierz menu

MENU  A LA CARTE

  • Przystawki zimne
  • Przystawki ciepłe
  • Sałaty
  • Zupy
  • Makarony i pierogi
  • Ryby i owoce morza
  • Dania główne
  • desery
  • Pobierz menu

Przystawki zimne

Carpaccio - Carpaccio 
polędwica wołowa / rukola / orzech włoski
fillet of beef / rocket salad / walnut
33
Tuńczyk - Tuna 
tuńczyk marynowany / botwina / galaretka cytrynowa
marinated tuna / beetroot leaves / lemon jelly
31
Śledź - Herring 
filet śledziowy / jabłko / anyż / rzodkiew
herring / apple / anise / radish
24
Tatar - Tatar 
polędwica wołowa / rydze marynowane / oliwa truflowa
fillet of beef / marinated wild mushrooms / truffle oil
34

Przystawki ciepłe

Wątróbka -  Liver 
wątróbka drobiowa / malina / miód / jabłko
chicken liver / raspberry / honey / apple
29
Krewetki - Prawns
krewetki / ananas / pomidor / papryka / tortilla
prawns / pineapple / tomato / peppers / tortilla
31
Ser kozi - Goat cheese 
ser kozi / szparagi / szpinak/ pestki dyni
goat cheese / asparagus / spinach / pumpkin  seeds
27

Sałaty

Wellness - Wellness
kurczak / grejpfrut / pomarańcza / mozzarella / orzechy laskowe / sałata lodowa
chicken / grapefruit / orange / mozzarella cheese / hazelnuts / iceberg lettuce

25

Cezar  - Caesar
krewetki lub kurczak / boczek wędzony / anchois / sałata rzymska
prawns or chicken / smoked bacon / anchovies / romaine lettuce

27

Górska  - Highlander 
oscypek / roszponka / rukola/ żurawina / gruszka
sheep cheese / lambs lettuce / rocket salad / cranberries / pear

26

Zupy

Hiszpańska - Spanish
pomidor / papryka / rozmaryn / chorizzo / tortilla
tomatoe / peppers / rosemary / chorizzo / tortilla
17
Rybna - Fish
łosoś / krewetki / małże / halibut
salmon / prawns / musseles / halibut
18
Buraczana - Beetroot 
burak / ser feta / czosnek
beetroot / feta cheese / garlic
16

Makarony i pierogi

Tagliatelle - Tagliatelle 
kurki / krewetki / pesto / corregio
wild mushrooms / prawns / pesto / corregio
31
Rigatoni - Rigatoni 
kurczak / bakłażan / pomidor / ser kozi
chicken / aubergine / tomatoe / goat cheese
29
Pierogi Ruskie Smażone - Pan Fried Russian Dumplings
ziemniaki / twaróg / cebula
potatoes / cottage cheese / onion
22
Pappardelle - Pappardelle 
borowiki / kurki / kasztany / corregio
wild mushrooms / crumbled chestnuts / corregio
33

Ryby i owoce morza

Łosoś - Salmon (Sous vide)
łosoś / krewetki / romanesco / sambuca
salomon / prawns / romanesco broccoli / sambuca
59
Halibut - Halibut 
halibut / boczek wędzony / borowiki / marchew
halibut / smoked bacon / wild mushrooms / carrots
46
Krewetki - Prawns 
krewetki / łosoś / cukinia / bakłażan
prawns / salomon / courgette / aubergine
46
Makrela - Mackerel 
makrela / cukinia / por / rzepa
mackerel / courgette / leek / turnip
39

* Sous-vide (po francusku w próżni) – próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętej folii, umieszczonej w gorącej wodzie. Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności.

Dania główne

Jagnięcina - Lamb
schab jagnięcy / bakłażan / bazylia / tymianek / ziemniaki
rack of lamb / aubergine / basil / thyme / potato
69
Kaczka - Duck 
pierś z kaczki / pomarańcza / botwina / sałata radicchio
duck breast / orange / beetroot leaves / radicchio
51
Wołowina - Beef 
polędwica wołowa / goździki / pieczarka portobello / ziemniak / demi glace
fillet of beef / cloves / flat mushroom / potato / demi glace
75
Cielęcina - Veal  (Sous-vide)
polędwica cielęca / gorgonzola / szpinak / polenta
veal / gorgonzola cheese / spinach / polenta
58
Perliczka - Guinea fowl 
pierś z perliczki / szparagi / rydze / tymianek
guinea fowl breast / green asparagus / wild mushrooms / thyme
49
Sarnina - Venison 
comber z sarny / burak / kasza / czarnuszka / demi glace
haunch of venison / beetroot / groats / black cumin seeds / demi glace
98
Kurczak - Chicken
filet z kurczaka / pieprz kajeński/ dufinki / warzywa grilowane
chicken fillet / cajun pepper / dauphinoise potatoes / grilled vegetables
41
 
Bakłażan - Aubergine
bakłażan / ser kozi / kasza / rukola
aubergine / goat cheese / groats / rocket salad
38
 

* Sous-vide (po francusku w próżni) – próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętej folii, umieszczonej w gorącej wodzie. Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności.

desery

Crème brûlée - Crème brûlée
śmietana / wanilia / lody
cream / vanilla / ice cream
19
Suflet czekoladowy - Chocolate soufflé 
czekolada / jeżyny / lody
chocolate / berries / ice cream
21
Cherryfica - Cherryfica
mascarpone / wiśnie / biszkopt
mascarpone / black cherries / sponge cake
19
Mus cytrynowo limonkowy - Lemon & lime mousse 
limonka / cytryna / malina / mięta
lime / lemon / raspberry / mint
18

menu napoje

  • Napoje gorące
  • Napoje zimne
  • Piwo
  • drinki alkoholowe
  • Drinki bezalkoholowe
  • Pobierz menu

Napoje gorące

Herbata Ronnefeldt- Ronefeldt tea 10
Espresso 8
Espresso doppio 11
Kawa bezkofeinowa - Decaffeinated coffee 8
Espresso machiato 8
Kawa czarna - Black coffee 8
Kawa z mlekiem - Coffee with milk 9
Cappuccino 10
Cappuccino con pana 12
Latte 12
Latte z syropem smakowym (piernik, wanilia, irish cream, orzech) - Flavoured latte ( gingerbread, vanilla, Irish cream, hazelnut) 14
Mocha 13
Mocha con Panna  14
Kawa po irlandzku Irish coffee 20

Napoje zimne

Woda mineralna San Pellegrino Mineral water 250 ml / 750 ml 10 / 17
Woda mineralna Aqua Pana Mineral water 250 ml / 750 ml 10 / 17
Soki owocowe Cappy Juices 200 ml / 1 000 ml  8 / 30
Sok ze świeżych owoców (pomarańczowy, grejpfrutowy, mix)  - Freshly squeezed juice 250 ml  17

Kawa mrożona z lodami waniliowymi -  Ice coffee 250 ml 

16
Nestea 250 ml 8
Red Bull 250 ml  14
Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Tonic 200 ml  8
Cydr Dobroński - Dobroński Cider 257 ml / 750 ml  9 / 16
   
   
   

Piwo

Pilsner Urquell z beczki - Draft beer 300 ml / 500 ml 8 / 10
Tyskie, Lech 500 ml 12
Lech niskoalkoholowy - Low alcohol beer 330 ml 10
Żywiec porter 330 ml 10
Desperados 500 ml 12
Paulaner 400 ml 14
Książęcę Pszeniczne - Wheat beer 500 ml 12
Książęce Chlebowo Miodowe  - Bread & Honey 500 ml 12

 

drinki alkoholowe

Americano
campari, martini rosso, woda gazowana - campari, martini rosso, sparkling water
19
Margarita
tequila, triple sec, sok z limonki - tequila, triple sec, lime juice
19
Sunset Boulevard
bacardi, amaretto, martini bianco, sok pomarańczowy - bacardi, amaretto, martini bianco, orange juice
20
White Russsian
wódka, kahlua, śmietanka - vodka, kahlua, cream
19
Orgasm
baileys, cointreau - baileys, cointreau
18
Cuba libre
bacardi, coca cola, limonka - bacardi, coca cola, lime
18
Moijto
bacardi, limonka, mięta, woda gazowana - bacardi, lime, mint, sparkling water
22
John Collins
gin, syrop cukrowy, sok z cytryny, woda gazowana - gin, sugar syrup, lime juice, sparkling water 
18

 

Drinki bezalkoholowe

Virgin Moijto
mięta, limonki, cukier trzcinowy, sprite - mint, lime, brown sugar, sprite
16

Tropic
sok jabłkowy, sok porzeczkowy, mięta - apple juice, blackcurrant juice, mint

15

 

KARTA WIN

  • Wina konesera
  • Wina białe
  • Wina czerwone
  • Wina różowe
  • Wina musujące i szampany
  • Pobierz kartę win

Wina konesera

FRANCJA


Chablis ACC
Domaine de Vauroux




75cl  - 118,-
Region: Burgundia
Szczep: Chardonnay
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 6 miesięcy w kadziach
Najlepiej smakuje z: Ryby, owoce morza, drób, sałatki
Wyróżnienia: International Wine Challenge Wielka Brytania 2010
 

HISZPANIA


Reserva
Bodegas Zuazo Gaston




75cl  - 160,-
Szczep: Tempranillo
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 20 miesięcy w dębowych beczkach oraz 18 miesięcy w butelce
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina
Wyróżnienia: Złoty Medal International Wine Challenge Catavinum w kategorii win czerwonych
 

NOWA ZELANDIA

Sauvignon Blanc
Stoneburn




75cl  - 123,-
Region: Marlborough
Szczep: Sauvignon Blanc
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 3 miesiące w stalowych kadziach
Najlepiej smakuje z: Ryby, drób
Wyróżnienia: Liquorland International, Wine Competition - Silver,
Royal Easter Wine Show 2011 - Bronze
 

AUSTRALIA


Shiraz
Yangarra




75cl - 187,-
Region: McLaren Vale, Południowa Australia
Szczep: Shiraz
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 22 miesiące w dębowych beczkach
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina
Wyróżnienia: 90 punktów Robert Parker

IZRAEL


Cabernet Sauvignon
Clos de Gat




75cl - 157,-
Region: Ayalon
Szczep: Cabernet Sauvignon
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 12 miesięcy w dębowych beczkach oraz 6 miesięcy w butelce
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina
Wyróżnienia: 92 punkty Rogov

Wina białe

WŁOCHY

Vitali DOP
Venea

 

75cl - 59,-
12,5cl - 14,-

Region: Abruzja
Szczep: Trebbiano d'Abruzzo
Rodzaj: Lekko wytrawne
Najlepiej smakuje z: Sałatki, ryby, makarony
 

Pinot Grigio IGT
Cantina di Bertiolo

75cl - 79,-
 
Region: Friuli
Szczep: Pinot Grigio
Rodzaj: Lekko wytrawne
Najlepiej smakuje z: Sałatki, makarony, dróby
 

Coste a Preola Grillo 
Tenuta Gorghi Tondi

75cl - 89,-
 
Region: Sycylia
Szczep: Grillo
Rodzaj: Lekko wytrawne
Najlepiej smakuje z: Dania wegetariańskie, ryby
 

HISZPANIA

Albariño
Albanta Altos de
Torona


75cl - 93,-

 

Region: Galicja DO Rias Baixas
Szczep: Albariño
Rodzaj: Lekko wytrawne
Najlepiej smakuje z: Ryby, owoce morza, drób, sałatki
 

FRANCJA

Chardonnay IGP
Envyfol Lavau

 

75cl - 66,-

Region: Galicja DO Rias Baixas
Szczep: Albariño
Rodzaj: Lekko wytrawne
Najlepiej smakuje z: Ryby, owoce morza, drób, sałatki
 

NIEMCY

Kerner
Wachtenburg Winzer


75cl - 79,-

 

Region: Palatynat
Szczep: Kerner
Rodzaj: Półsłodkie
Najlepiej smakuje z: Desery, jako aperitif
 

Riesling
Wachtenburg Winzer

 

75cl - 79,-

Region: Palatynat
Szczep: Riesling
Rodzaj: Półwytrawne
Najlepiej smakuje z: Ryby, drób
Wyróżnienia: Srebrna Moneta Regionu Pfalz 2009
 

CHILE


Chardonnay
Tolva

 

 


75cl - 69,-
12,5cl - 15,-

Region: Dolina Centralna
Szczep: Chardonnay
Rodzaj: Lekko wytrawne
Najlepiej smakuje z: Ryby, drób9
 

Sauvignon Blanc
Tolva


75cl - 69,-

 

Region: Dolina Centralna
Szczep: Chardonnay
Rodzaj: Lekko wytrawne
Najlepiej smakuje z: Ryby, drób
 

ARGENTYNA

 

Torrontes
Andeluna Cellars

 



75cl - 98,-

Region: Mendoza
Szczep: Torrontes
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 6 miesięcy w beczkach
Najlepiej smakuje z: Ryby, owoce morza
Wyróżnienia: Silver Medal Decanter World Wine Awards
 
 

Wina czerwone

WŁOCHY

Burbero DOP
Venea

 

75cl - 59,-
12,5cl - 14,-

Region: Abruzja
Szczep: Montepulciano d'Abruzzo
Rodzaj: Lekko wytrawne
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina
 

Chianti Colli Senesi DOCG
Cantina Crociani


75cl - 93,-

 

Region: Toskania
Szczep: Sangiovese, Trebbiano
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 12 miesięcy w beczkach dębowych
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina, makarony
 

Primitivo di Manduria DOC
Feudi di San Gregorioi


75cl - 119,-

 

Region: Toskania
Szczep: Sangiovese, Trebbiano
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 12 miesięcy w beczkach dębowych
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina, makarony
 

FRANCJA

Syrah IGP
Envyfol Lavau


75cl - 66,-

Region: Dolina Rodanu
Szczep: Syrah
Rodzaj: Wytrawne
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina
 

HISZPANIA

Vendimia Seleccionada
Bodegas Zuazo Gaston


75cl - 83,-

Region: Rioja
Szczep: Tempranillo
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 5 miesięcy w dębowych beczkach
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina
Wyróżnienia: 89 punktów – Penin
 

Cabernet Sauvignon Reserva
Trewa


75cl - 98,-

Region: Dolina Maule
Szczep: Cabernet Sauvignon
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 12 miesięcy w dębowych beczkach
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina
 

RPA

The Bean Coffee Pinotage
Mooiplaas



75cl - 99,-

 

Region: Stellenbosch
Szczep: Pinotage
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 6 miesięcy w dębowych beczkach
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina
 

PORTUGALIA

Dois Vales
Martue


75cl - 80,-

Region: Douro
Szczep: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca
Rodzaj: Wytrawne
Najlepiej smakuje z: Cielęcina, wieprzowina
 

ARGENTYNA

Moncagua
Belasco de Baquedano


75cl - 83,-

Region: Mendoza
Szczep: Malbec
Rodzaj: Wytrawne
Leżakowanie: 6 miesięcy w beczkach dębowych
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina
Wyróżnienia: 88 pkt Wine Enthusiast
 

CHILE

Merlot
Tolva


75cl - 69,-

12,5cl - 15,-

Region: Dolina Centralna
Szczep: Merlot
Rodzaj: Lekko wytrawne
Najlepiej smakuje z: Wieprzowina, wołowina
 
 

Wina różowe

HISZPANIA

Rosado Garnacha
Marco Real

 
75cl - 84,-

Region: Nawara
Szczep: Garnacha
Rodzaj: Wytrawne
Najlepiej smakuje z: Jako aperitif
Wyróżnienia: 87 pkt Wine Enthusiast Magazine.

 

Wina musujące i szampany

HISZPANIA

Cava Mas Fi
Cavas Masachs

75cl - 74,-
Region: Katalonia
Szczep: Macabeo, Parellada, Xarello
Rodzaj: Lekko wytrawne
Najlepiej smakuje z: Jako aperitif
 

WŁOCHY

Prosecco DOC
Cabert

75cl - 76,-
Region: Veneto
Szczep: Prosecco
Rodzaj: Lekko wytrawne
Najlepiej smakuje z: Jako aperitif
 

Prosecco
Zonin

20cl -19,-
Region: Veneto
Szczep: Glera
Rodzaj: Wytrawne
Najlepiej smakuje z: Jako aperitif
 

FRANCJA

Moet & Chandon Imperial
A.C. Champagne

 

75cl - 300,-

Region: Szampania
Szczep: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier
Rodzaj: Wytrawne
Najlepiej smakuje z: Jako aperitif
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij